Okullar | Konular | Kitaplar

11 Aralık 2013 Çarşamba hangi illerde okullar tatil? Hangi okullarda yarın tatil?

Türkiye'nin ege ve güney kesimleri hariç yoğun kar yağışının etkisine girdiği şu günlerde birçok il bölge ve merkezlerinde okullar da tatil edilmeye başladı. İşte il il yarın 11 Aralık Çarşamba okulların kar tatili olduğu haberimiz.

İstanbul Valiliği, bugün akşam saatlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle uyarılardabulundu.
Van'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar nedeniyle Van'da 40 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri de yoğun bir şekilde yol açma çalışmalarına başladı.
Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Samanlı Dağları'nın bölgedeki enyüksek kesimi olan 1650 rakımlı kayak merkezi Kartepe'de de kar yağışı etkisinigöstermeye başladı. Kartepe yolu beyaz örtüyle kaplandı. Kar küreme araçları yolun açıkkalması için çalışmalarını sürdürüyor. Kartepe'ye çıkmak isteyen sürücüler, zor anlar yaşadı. Kar lastiği olmayan sürücüler yolda kaldı, ancak zincirlerini taktıktan sonra yollarına devam etti. Kartepe'de bulunan Green Park Resort Otel yetkilileri, kar kalınlığının öğlen saatlerinde 30 santimi bulduğunu ifade etti. Meteoroloji yetkilileri ise bu geceden itibaren yarın ve perşembe günü bölgede kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Şanlıurfa Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bugünden itibaren kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının cumartesi gününe kadar devam edeceği bildirildi.Sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-6 derece altından seyredileceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer aldı: “Yağışların önümüzdeki 4 gün boyunca etkili olması beklenmekte. Yağışlar Şanlıurfa genelinde kar şeklinde olup, kuzey ve yüksek kesimlerde zaman zamanetkili olması tahmin edilmektedir. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyredecek, gece sıcaklıkları sıfırın altında (-3) dereceye kadar, gündüz sıcaklıklarının 1 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir. Kuzey yönlerden esen rüzgâr nedeniyle hissedilen sıcaklık daha düşük olacaktır. Kar yağışı, don ve buzlanmaya karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekir.”

ELAZIĞ - Elazığ Valiliği'nin yaptığı açıklamada, 'Metroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda 11.12.2013 (Çarşamba) günü ilimizde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları beklendiğinden il merkezi ve merkez köylerinde bulunan ilk ve orta dereceli taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi. Taşımalı sistemden faydalanmayan öğrenciler eğitime devam edecektir' denildi.

Erzincan ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle kapalı bulunan köy yollarının açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Erzincan’da kar yağışı ve tipi sebebiyle 50 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Sivas'ta günlük yaşam, kar yağışının başlamasıyla olumsuz etkilendi. Kar yağışı sonrası il genelinde 165 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin kapalı köy yollarını açmaçalışması sürerken şehir merkezinde ise belediye ekipleri önemli güzergahlarda temizlikçalışması yaptı.
DÜZCE Kar yağışı nedeniyle Kaynaşlı ilçesinde eğitime yarın ara verilecek.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşullarının yarın da etkisini sürdürmesinin beklenmesi nedeniyle ilçede ilk ve orta dereceli okulların bir gün tatil edildiği belirtildi.
ORDU Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildiği bildirildi.
Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yurtta etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarının Ordu'da da hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.
TOKAT - Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji'den alınan bilgiler doğrultusunda, kentte kar yağışının devam edeceği ve yollarda buzlanma oluşabileceği belirtildi.

Konular