Okullar | Konular | Kitaplar

Dinçer'den öğrencilere tatil müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'de mevcut düzenlemelere göre eğitim süresinin 180 gün olduğunu ve gelecek yıl da eğitimin 180 gün olarak gerçekleştirileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'de mevcut düzenlemelere göre eğitim süresinin 180 gün olduğunu ve gelecek yıl da eğitimin 180 gün olarak gerçekleştirileceğini belirterek, ''Eğitim süresiyle ve tatil süresiyle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmış değil'' dedi.

Dinçer, Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Toplulukları Başkanlığı'nca düzenlenen ''Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni''nde yaptığı konuşmada, insanların uzmanlığının artık dünyanın gelişmesi ve değişmesi için temel dinamik olmaya başladığını söyledi.

''Eğer siz belirli bir konunun bilgisine ve uzmanlığına sahipseniz, bir anlam ifade etmeye başlıyorsunuz, hem birey, hem de toplum olarak'' diyen Dinçer, uzmanlaşmayan bireylerin ve toplumların iktisadi gelişim ve istihdam bakımından ciddi anlamda olumsuzluklar yaşamaya başladığını kaydetti.

Dinçer, gelişmiş ülkelerin pek çoğunun toplam nüfuslarının üniversite mezunu olma oranlarını arttırmak üzere yeni stratejiler belirlediklerine dikkati çekerek, dünyada rekabetin eğitim ve insan üzerinden yapılmaya başlanacağını belirtti.

Küreselleşme olgusunun şimdiye kadarki geleneksel ilişkileri değiştireceğini dile getiren Dinçer, mezun olan öğrencilerin Türkiye ile kendi ülkeleri arasında bir köprü ve kültür elçisi olacağını, ancak bunun da yeterli olmayacağını ifade etti.

Dinçer, ''Küreselleşme olgusu, iki ülke arasında işbirliğinin artmasıyla aşabileceğimiz bir durum değil. Her biriniz, başka ülkeden gelmiş arkadaşınızla da ilişki kurmalı, o ülkeyle ilgili de köprü olma misyonunu üstlenmelidir'' diye konuştu.

''İki dönem ve ara tatil aynen uygulanmaya devam edecek''

Tören sırasında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Dinçer, eğitim süresinin uzayacağına ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine, bunun doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Geçen hafta eğitimin genel müfredatını, programını yayınladık. Eğitimin ne zaman başlayacağını, ne zaman biteceğini, ne zaman tatil yapacağımızı belirledik. Ülkemizde şu anda mevcut düzenlemelere göre, eğitim süres180 gün. Dolayısıyla önümüzdeki yıl da eğitimi 180 gün olarak gerçekleştireceğiz ve önceki yıllarda nasıl birinci ve ikinci dönem şeklinde uygulamışsak, ara tatil yapmışsak, aynen onu uygulamaya devam edeceğiz.''

Dinçer, başka ülkelerde eğitimin daha uzun süre yapıldığı, üç dönem yapanlar da bulunduğunun anımsatılması üzerine de bu konuyla ilgili kararlarını değiştirmediklerini, gelecek yıl da bu yıl ile aynı şekilde uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.

Bakan Dinçer, öğretmenlerin tatil sürelerinde bir değişiklik olup olmayacağına ilişkin soruya ise ''Hayır, eğitim süresiyle ve tatil süresiyle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmış değil'' şeklinde yanıt verdi.

Konular