Okullar | Konular | Kitaplar

Yarın hangi okullar tatil?

Yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle yurt genelinde bir çok ilde eğitim öğretime ara veriliyor.

ELAZIĞ

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın okullar tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ''İlimiz Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçesinde yoğun kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle yarın tüm okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir'' denildi.

TUNCELİ

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle, il merkezi ile Mazgirt ve Pertek ilçelerinde yarın, Nazımiye ilçesinde de hafta sonuna kadar eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, il merkezi ile Mazgirt ve Pertek ilçelerinde ilköğretim, ortaöğretim ve anaokullarında yarın, Nazımiye ilçesinde ise hafta sonuna kadar eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kar yağışının etkili olduğu ilçelerde kararın Kaymakamlıklara bırakıldığı kaydedildi.

MALATYA

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, etkili kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 19 Aralık Çarşamba günü için tatil edildi.

SİVAS

Sivas'ın Gürün ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

İlçede kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını ifade eden Kalaylı, kar yağışının devam etmesi halinde okullardaki tatilin uzatılabileceğini kaydetti.

Öte yandan ulaşımda aksamalar yaşanan Gürün-Pınarbaşı karayolunda zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Konular